Inda Nature

Aveți o întrebare? +40770624454

Categorii
Inda Nature

Aveți o întrebare? +40770624454

  • Categorii
    • Vitamine
    • Suplimente Alimentare
    • Alimente
    • Cosmetice naturale
    • Ceaiuri
    • Tincturi și Extracte
    • Agro
    • Toate produsele
    • Pachete
  • Branduri
    • Allrys
    • GYORGYTEA
    • Inda Nature
    • GAL
    • Hymato
    • OSI MAGNESIUM
    • NutriBalance
    • Emtech
    • Phytomirna
    • Jakab
    • Viva Natura
    • Biopol
    • BasicLab
    • POTE-MIX
    • Bach
  • Promoții
  • Specialistii nostri
    • Dietetician
      • Kozma Orsolya – dietetician, antrenor
    • Medicină naturală
      • Ferenczi Xénia – Medicină naturală autorizat
    • Fizioterapeut
      • Magyarosi Orsolya – Fizioterapeut, Terapeut Manua
    • Medic de familie
  • Pachete
  • B2B
  • Contact
Cultură de ciupercă Kombucha pentru uz casnic, Viva Natura
Cultură de ciupercă Kombucha pentru uz casnic, Viva Natura
87,00 Lei
  1. Ceaiuri
  1. Ceaiuri

Cultură de ciupercă Kombucha pentru uz casnic, Viva Natura

Numar articol: 
5998219300200
Cultură de ciupercă Kombucha pentru uz casnic, Viva Natura
87,00 Lei
Viva Natura

Preparare: La 1 I de apă fierbinte se adaugă şase grame (2 pliculețe) de ceai negru şi se lasă la infuzat timp de 4-5 minute. Se strecoară ceaiul preparat.

În ceaiul negru încă cald se dizolvă complet 8 dkg de zahăr.

Se lasă ceaiul negru îndulcit să se răcească la temperatura camerei. Se adaugă soluţia nutritivă si cultura de ciupercă la ceaiul răcit. Recipientul de fermentare se acoperă un material curat şi respirabil (de exemplu, prosop bucătărie sau tifon) şi se plasează în locul ales pentru fermentare.

Temperatura optimă de fermentare este de 23-25°C, iar timpul de fermentare este de 7-10 zile.

Compoziție: Cultură de ciupercă Kombucha într-o soluţie nutritivă (apă, zahăr, ceai negru)

  • Descriere
  • Info produs
  • Recenzii
  • Ingrediente
Descriere

Consumul de Kombucha a devenit popular datorită efectelor sale asupra organismului uman. Experiențele utilizatorilor indică numeroase beneficii pentru sănătate, ceea ce atrage atenția tot mai multor grupuri de cercetare. Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului Kombucha bazate pe dovezi:

Kombucha este un ceai fermentat, consumat de mii de ani. Consumul regulat nu doar că aduce beneficiile obișnuite ale ceaiului, ci și datorită microorganismelor și substanțelor active conținute, susține sistemul nostru digestiv ca un probiotic. Kombucha conține enzime și antioxidanți. Iată principalele beneficii pentru sănătate ale kombucha, susținute de dovezi științifice:

  1. Kombucha este o sursă bogată de probiotice Se știe deja că Kombucha provine fie din China, fie din Japonia. Indiferent de unde am moștenit-o, suntem foarte recunoscători pentru ea și pentru experiențele acumulate de-a lungul miilor de ani, pe care lumea științifică începe treptat să le accepte. Greenwalt și colaboratorii săi au descris în 2000 că, pe baza măsurătorilor lor, cultura de ciuperci produce acizi organici (de exemplu: acid acetic, acid oxalic, acid gluconic, acid glucuronic, acid lactic dextrogir (L+), acid citric, acid fosforic, acid malic), enzime (de exemplu: protează, amilază, catalază, lipază), lipide, acizi grași, steroli, monozaharide, dizaharide, alcool etilic, vitamine (de exemplu: C, grupa B, D)…….! (Dacă doriți să aflați mai multe despre minunata kombucha, vă rugăm să citiți articolul nostru de blog de mai sus, care conține, pe lângă rezultatele cercetărilor, și sursele acestora). Experiențele arată că acizii organici contribuie la funcționarea normală a florei intestinale și a sistemului imunitar, restabilindu-le, iar enzimele susțin un metabolism bun.

Ingrediente: cultură de ciupercă kombucha, soluție nutritivă (apă, zahăr, ceai negru).

Cantitatea de ceai preparat pe cultura ambalată este suficientă pentru prepararea a 1 – 1 ½ litri de ceai! Nu o aruncați! Rețeta pentru prepararea ceaiului kombucha poate fi descărcată de aici: Prepararea acasă a băuturii kombucha Sfaturi pentru utilizare casnică:

  1. Fermentarea trebuie începută întotdeauna în cantități mici.
  2. Nu doar alegerea recipientului pentru cultură este importantă, ci și locul de amplasare. Dacă aveți un colț în bucătărie unde nu deranjează, nu este „în pericol” (cineva să o doboare), temperatura este aproximativ constantă și umiditatea nu variază mult, acel loc este ideal pentru Kombucha. Dacă nu aveți și aveți o cămară, acolo se va simți foarte bine. Întotdeauna aruncați câte o privire bună asupra lor!
  3. Recipientul ales trebuie curățat temeinic de impuritățile fizice! După o spălare bună, clătiți cu apă cu acid citric, care are efect dezinfectant și îndepărtează eventualele reziduuri de detergent care ar putea fi dăunătoare pentru ciupercă.
  4. După curățarea temeinică, lăsați-l să se scurgă pe un prosop de bucătărie curat, cu gura în jos.
  5. Puneți apa la fiert, cantitatea de apă fiind de obicei două treimi din capacitatea recipientului.
  6. Pregătiți ceaiul negru sau verde, zahărul (de exemplu, zahăr de trestie) și cultura.
  7. În timp ce apa se încălzește, măsurați exact ingredientele:
  • 8 dkg zahăr pe litru, și
  • 4 g ceai pe litru, pe care îl punem în pliculețe pentru o manevrare mai ușoară. Dacă sunteți deja foarte experimentați în prepararea Kombucha, atunci adăugați și plante medicinale.
  1. Când apa fierbe, puneți ceaiul, apoi luați de pe foc și lăsați să infuzeze timp de 4-5 minute.
  2. După îndepărtarea frunzelor de ceai, puneți zahărul măsurat în ceaiul încă fierbinte, care se va dizolva mai ușor. Așteptați până când ceaiul nostru se răcește la temperatura mâinii (20-25°C).
  3. În recipient, turnăm mai întâi lichidul de starter primit cu cultura, apoi adăugăm ceaiul preparat la temperatura mâinii și așezăm cu grijă cultura. Acoperim ceaiul astfel preparat cu un material curat și respirabil, cum ar fi un prosop de bucătărie sau tifon, îl legăm și îl așezăm în locul ales.
  4. Prietenii noștri au nevoie de 7 – 10 zile pentru procesul de fermentare. Rezultatul muncii lor binefăcătoare este un lichid dulce-acrișor, ușor spumos. Atunci devine ceaiul Kombucha consumabil. Pe parcursul celor 7 – 10 zile, nu îi deranjăm, nu ne nerăbdăm, deoarece pentru o muncă bună este nevoie de timp! Este important să așteptăm procesul de maturare, deoarece consumul unui ceai necorespunzător maturat nu va produce efectele dorite.
  5. Dacă avem răbdare, la sfârșitul procesului de fermentare, filtrăm ceaiul preparat și turnăm ¾ din el în sticle, pe care le depozităm într-un loc răcoros (de exemplu, frigider, pivniță, cămară rece) până la consum. Dacă nu dorim să întâlnim o „bombă biologică”, atunci cu siguranță punem ceaiul preparat într-un loc răcoros, deoarece fermentarea continuă la căldură. Deși băutura preparată nu se poate „strica”, chiar și în cazul unei păstrări necorespunzătoare, gustul său devine din ce în ce mai acru, până când devine un oțet neplăcut.
  6. Nu aruncați restul lichidului, deoarece este necesar pentru fermentare, acesta va fi inoculul (ceaiul starter)!

Kombucha, în timpul fermentării, procesează zahărul și ceaiul, din care se formează substanțe benefice din punct de vedere fiziologic.

DUȘMANUL MORTAL AL CIUPERCII ESTE NICOTINA ȘI DIFERIȚI COMPUSI CHIMICI.



Info produs
Producători:
Viva Natura
Forma/Textura:
Lichid
Greutate:
50 - 100 g
Website:
https://indanature.ro/produs/jakab-kombucha-cultur...
Masa:
500 g/buc
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Scriu o parere!
Ingrediente

Produse similare
Cont client
  • Autentificare
  • Inregistrare
  • Contul meu
  • Coș
  • Favoritele mele


Informații
  • Termeni și condiții
  • Politica de confidențialitate
  • Plata
  • Livrare
  • Contact
  • Programului de fidelitate
  • ANPC - SAL
  • ANPC
INDA NATURE SRL
  • RO39729740
  • Reg. Com. J19/382/2018
  • str. Tompa Laszlo nr. 34, Odorheiu Secuiesc, 535600
  • +40770624454
  • comenzi@indanature.ro
  • facebook

  • instagram

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru!

Simțiți că rămâneți în urmă cu noutățile?
Nu vă faceți griji!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și fiți printre primii care află despre știrile noastre proaspete, ofertele și promoțiile noastre speciale!

Mă abonez
mobilpay_ro
  • Vitamine
  • Suplimente Alimentare
  • Alimente
  • Cosmetice naturale
  • Ceaiuri
  • Tincturi și Extracte
  • Agro
  • Toate produsele
  • Pachete
  • Branduri
    Branduri
    • Allrys
    • GYORGYTEA
    • Inda Nature
    • GAL
    • Hymato
    • OSI MAGNESIUM
    • NutriBalance
    • Emtech
    • Phytomirna
    • Jakab
    • Viva Natura
    • Biopol
    • BasicLab
    • POTE-MIX
    • Bach
  • Promoții
  • Specialistii nostri
    Specialistii nostri
    • Dietetician
      Dietetician
      • Kozma Orsolya – dietetician, antrenor
    • Medicină naturală
      Medicină naturală
      • Ferenczi Xénia – Medicină naturală autorizat
    • Fizioterapeut
      Fizioterapeut
      • Magyarosi Orsolya – Fizioterapeut, Terapeut Manua
    • Medic de familie
  • Pachete
  • B2B
  • Contact
Selectați Limba
  • ro
  • hu
Autentificare
Creează cont
Setari cookie
pagina noastra foloseste cookie-uri pentru functionare. Pentru functionalitati mai largi, puteti sa permiteti cookie-urile tip marketing, acceptand si Politica de confidentialitate