Aveți o întrebare? +40770624454
Preparare: La 1 I de apă fierbinte se adaugă şase grame (2 pliculețe) de ceai negru şi se lasă la infuzat timp de 4-5 minute. Se strecoară ceaiul preparat.
În ceaiul negru încă cald se dizolvă complet 8 dkg de zahăr.
Se lasă ceaiul negru îndulcit să se răcească la temperatura camerei. Se adaugă soluţia nutritivă si cultura de ciupercă la ceaiul răcit. Recipientul de fermentare se acoperă un material curat şi respirabil (de exemplu, prosop bucătărie sau tifon) şi se plasează în locul ales pentru fermentare.
Temperatura optimă de fermentare este de 23-25°C, iar timpul de fermentare este de 7-10 zile.
Compoziție: Cultură de ciupercă Kombucha într-o soluţie nutritivă (apă, zahăr, ceai negru)
Consumul de Kombucha a devenit popular datorită efectelor sale asupra organismului uman. Experiențele utilizatorilor indică numeroase beneficii pentru sănătate, ceea ce atrage atenția tot mai multor grupuri de cercetare. Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului Kombucha bazate pe dovezi:
Kombucha este un ceai fermentat, consumat de mii de ani. Consumul regulat nu doar că aduce beneficiile obișnuite ale ceaiului, ci și datorită microorganismelor și substanțelor active conținute, susține sistemul nostru digestiv ca un probiotic. Kombucha conține enzime și antioxidanți. Iată principalele beneficii pentru sănătate ale kombucha, susținute de dovezi științifice:
Ingrediente: cultură de ciupercă kombucha, soluție nutritivă (apă, zahăr, ceai negru).
Cantitatea de ceai preparat pe cultura ambalată este suficientă pentru prepararea a 1 – 1 ½ litri de ceai! Nu o aruncați! Rețeta pentru prepararea ceaiului kombucha poate fi descărcată de aici: Prepararea acasă a băuturii kombucha Sfaturi pentru utilizare casnică:
Kombucha, în timpul fermentării, procesează zahărul și ceaiul, din care se formează substanțe benefice din punct de vedere fiziologic.
DUȘMANUL MORTAL AL CIUPERCII ESTE NICOTINA ȘI DIFERIȚI COMPUSI CHIMICI.